Generalforsamling 2019
Dagsordner og referater fra Fællesrådets møder
Fællesrådet afholder generalforsamling for medlemmerne i marts måned og et orienteringsmøde - halvårsmødet - omkring 1. oktober. Fællesrådets forretningsudvalg mødes cirka en gang om måneden. Møderne afholdes på Malling Aktivitetshus " tidligere Malling Plejehjem" kl 19.30Referat af generalforsamling i Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup onsdag den 6. marts 2019 kl. 19.30 på Malling Kro
Dagsorden:
Valg af dirigent
Valg af referent
Godkendelse af nye medlemmer
Beretning om forretningsudvalgets virke i den forløbne periode
Forelæggelse af regnskab til godkendelse
Indkomne forslag
Godkendelse af budget for det kommende år samt fastsættelse af kontingent
Valg af:
Formand - lige år: Jørgen F. Bak (ikke på valg)
Kasserer - ulige år: Børge Terkelsen (modtager genvalg)
Forretningsudvalgets øvrige medlemmer - tre på ulige år, tre på lige år
- Mikkel Maltesen (modtager ikke genvalg)
Helle Nielsen (modtager genvalg)
Morten Sejersen (modtager genvalg)
Per Bach (ikke på valg)
Hans Hansen (ikke på valg)
Bernhard Nørgaard (ikke på valg)
2 revisorer - hvert andet år skiftevis samt en revisorsuppleant
hvert år
- Henning Povlsen (ikke på valg)
- Ingrid Jespersen (modtager genvalg)
- Bent Oxvig (suppleant)
Eventuelt
Velkomst:
Formanden
for Fællesrådets Forretningsudvalg Jørgen F. Bak bød velkommen til årets generalforsamling.
Deltagere: I alt 38 personer (inkl. 7 medlemmer af Forretningsudvalget) repræsenterende 24 medlemmer af Fællesrådet.
Ad 1: Niels Kølhede blev valgt som dirigent. Han takkede for valget og konstaterede indledningsvis, at generalforsamlingen var lovligt indvarslet (skal ske med mindst 14 dages varsel).
Ad 2: Børge Terkelsen blev valgt som referent.
Ad 3: Der forelå anmodning om medlemskab fra:
Beder-Malling Vinterbadeklub
Malling Bio
Beder-Malling Bridgeklub
Rent drikkevand i Beder Malling
Malling Dampmølle.
Alle fem blev godkendt som nye medlemmer og budt velkommen i Fællesrådet.
Ad 4:
Beretningen
vil ved denne generalforsamling blive aflagt i fire dele ved:
Lokale aktiviteter
Løbende aktiviteter
Møder med politikere og embedsmænd
Vi har arvet
Valg af projekt for ”Arven”.
Et fugletårn/udsigtstårn
ved EgelundsøenDer er mange, der går tur ved denne sø, så vi forudser at dette tårn vil blive velbesøgt. Samtidig vil etableringen af tårnet passe med det beløb, der er til rådighed. Forslag
fra Egelund BorgerCenter
Aktiviteter i 2019
Denne del af beretningen gav anledning til nogle kommentarer og spørgsmål:
Dirigenten konkluderede på punktet med at konstatere, at det er Forretningsudvalget, der har ansvaret for udpegning af det projekt, der skal have støtte, og derfor naturligvis også har ansvaret for opfølgning, herunder også hvilke konsekvenser de nye oplysninger om en mulig forurening kan have for tårnprojektet.
På et spørgsmål fra salen om, om det vil være et pressionsmiddel, om alle der skal overtage veje blot ”satte sig og gjorde ingenting”, svarede formanden, at dette ikke er en gangbar vej, idet kommunen som vejmyndighed – når vejen når en dårlig tilstand, så kan træffe beslutning om vejistandsættelse på grundejernes regning. Dette er en meget dyr løsning.
I sin del af beretningen fra Grøn Gruppe kom Jørgen Fjord (i kort form) ind på:
Det har været et lidt mere stille år, hvor vi har arbejdet videre med eller færdiggjort et par projekter. Og så er vi netop gået i gang med et nyt projekt. Desuden har Fællesrådet haft møder omkring den nye Bering-Beder vej.
Bålhytte
Det første projekt er bålhytte ved den tidligere børnehave på Byvej i Beder. Vi har fået lovning på, at den kan flyttes til en placering i den nye skov ved Bymosen sydøst for Hovedgrøften. Det er ikke sket endnu, men når der skal arbejdes på ny anvendelse af børnehavegrunden er det planen, at det sker. Vi holder øje.
Krohaven
Det andet projekt er Krohaven i Beder. Der er nu ryddet op. Træer og buskads er fældet, og de bestående træer er klassificeret, og Aarhus Kommune holder øje med tilstanden. Der er lagt lidt flis på en rundtur og der er placeret 3 bord-bænkesæt. Nu mangler vi blot, at brugerne tager det i deres besiddelse til en kop kaffe og en mad, eller at skolerne og børnehaverne bruger den som lokalt udflugtsmål. Der er lavet en lille video fra stedet omhandlende, hvordan samarbejdet mellem kommune og borgere kan fungere. Se Aarhus kommunes hjemmeside.
Nyt kortmateriale
Det nye projekt som Fællesrådet har bevilget en sum penge til - tusind tak for det - er så småt i gang. Vi har holdt første møde og har besluttet at samarbejde med Aarhus Kommune og Mårslet stigruppe om at designe nyt kortmateriale. I morgen - den 7. marts - har vi et fælles møde for parterne, hvor vi vil forsøge at afgrænse opgaven og se, hvor vi har fælles interesser og kan hjælpe hinanden, så det nye kortmateriale bliver sammenhængende. Vi forventer os meget af samarbejdet.
Stier ved Beder Bering vejen
Og endelig projekter omkring stier i forbindelse med den nye vej. Vi har erfaret, at Fællesrådet har deltaget i møde desangående. Som stigruppe har vi ikke været involveret, så måske kan Kristian eller en anden sige noget om det. Vi er dog nysgerrige på, hvordan trafiksikringen af vejen mellem Beder og Malling tænkes. Den benyttes i høj grad som en del af supercykelstien til Aarhus. Vi forventer større og mere kompliceret trafikmængde på vejen. Og vi ved, at cyklisterne på længere ture benytter vejen og ikke Egelundstien.
Til sidst vil jeg opfordre forsamlingen til at komme med ideer til projekter, som vi på sigt kan arbejde med.
Denne del af beretningen gav anledning til en enkelt kommentar:
Fra salen blev spurgt til sten fra Malling til Solbjerg, og om der kommer asfaltbelægning på den? Jørgen Fjord svarede, at det vist oprindeligt var planen, at stien skulle have stenmelsbelægning, men at det vist nu bliver en asfaltbelægning. Jørgen Fjord gjorde i den forbindelse opmærksom på, at Grøn Gruppe primært tager sig af naturstierne, og at Trafikgruppen tager sig af de andre stier (til færdselsformål).
I sin del af beretningen fra Trafikgruppen kom Bernhard Nørgaard ind på: Beder Bering vejen
Ved Tofteparken; vejen rykkes, så der bliver plads til støjafskærmning. Ved Oddervej bliver der et lyskryds for at sikre udkørsel fra Beder Bering vejen og undgå blokering fra trafikken på Oddervej. Nymarksvej bliver kort før Mårslet lukket for gennemkørsel for biler. Der kommer en cykel/gangbro over Beder Bering vejen og sikring af krydsning af Bredgade ved Egelund/Nymarksvej.
Cykelsti mellem Beder og Malling
Vedr. Cykelstien mellem Beder og Malling har vi fået følgende svar fra kommunens mobilitetsafdeling:
I udmøntningsplan for cykelhandlingsplan 2017, er et projekt der med et projekt ”Cykelstier på Bredgade mellem Beder og Malling samt hastighedsdæmpning”. Strækningen er i Cykelhandlingsplanen udpeget som en primær trafikrute. Der er ingen cykelfaciliteter på strækningen som forbinder de to byer. Med projektet etableres bl.a. hastighedsdæmpende foranstaltninger i byområderne gennem Beder og Malling, mens der på den åbne strækning mellem byerne etableres en 2,5 meter bred dobbeltrettet cykelsti. Der er sat 4.350.000 kr. af til den i 2020/2021.
Bredgade/Malling Syd
Ved et møde i Malling kort før jul taltes om, at der skal sikres, at der bliver en naturlig sammenhæng med projektet midt på Bredgade samt fremtidige cykelfaciliteter på den sydlige del af Bredgade i Malling. Dette ønske er videregivet til Kommunens Mobilitetsafdeling. Der kan komme yderligere info senere.
Cyklesti fra rundkørslen til Ajstrup Strand
Mht. forbedring af forholdene for cyklister til Ajstrup Strand arbejder vi videre med muligheden for en 2-1 vej, Men før vi kan træffe endelig beslutning om dette, er vi nødt til at afvente, at Aarhus Kommune i løbet af foråret 2019 får evalueret de 2-1 veje, der er anlagt. Man vil derved sikre at disse bliver anlagt på de rigtige strækninger og på den bedst mulige måde. Mere info kommer senere.
Cykelsti under banen ved Bækvej
Melding er her, at man forventer at få den godkendt til sommerferien. (Lidt ligesom
man sagde for et år siden).
Denne del af beretningen gav anledning til nogle kommentarer og spørgsmål:
I sin del af beretningen fra EBC kom Per Bach (i stikordsform) ind på:
Ideen om EBC har efterhånden været flere år under vejs.
Grundtanken har været at skabe et fælles mødested med bibliotek for Beder og Malling, sådan lidt som DOKK1
Der er i arbejdet besøgt og set på rigtig mange biblioteker
Procespenge er konverteret til byggepenge, således at der er bevilget 4 mio. kr. til bibliotek og BMI
Der er kommet ny kontakt/sagsbehandler. Dette har givet langsommere sagsbehandling og forsinket projektet
Der er søgt og søges fonde. Salling Fonden har givet afslag
Beder Bibliotek skønnes at være et at de dårligst tilgængelige i kommunen.
Der er planlagt møde den 18. marts 2019 med ny chef i biblioteksvæsenet.
Ad 5:
Børge Terkelsen fremlagde regnskabet for Fællesrådet og Thomas Rasmussen for Fællesbladet.
Begge regnskaber blev godkendt.
Der fremkom fra salen et par forslag til opstilling af Fællerådets regnskab. Bl.a. blev foreslået, at de tilhørende budgetter også vises i regnskabsopstillingen.
Ad 6:
Der er ikke indkommet forslag.
Ad 7:
Børge Terkelsen fremlagde budgettet for 2019.
Her blev nævnt, at der i budgettet var forudset uændret kontingent, 450 kr. pr. år samt uændret tilskud fra Aarhus Kommune. Der er endvidere i budgettet anført nogle beløb, der skyldes tilsagn om støtte, der endnu ikke er udbetalt. Derved fremkommer et kalkulatorisk underskud for 2019.
Budgettet blev godkendt.
Ad 8:
Der var genvalg til Børge Terkelsen som kasserer, Helle Nielsen og Morten Sejersen som forretningsudvalgsmedlemmer, Ingrid Jespersen som revisor og Bent Oxvig som revisorsuppleant. Der var ikke nogen kandidater til den ledige post som medlem af Forretningsudvalget. Formanden Jørgen Friis Bak opfordrede interesserede til at kontakte Fællesrådet ved Borger Bazaren den 30. marts 2019 i Egelund.
Ad 9:
Formanden Jørgen Friis Bak gjorde opmærksom på, at der mangler et par ”tovholdere” til ”Hold Rent Dagen” Opfordrede interesserede til tage kontakt.
Kassereren gjorde opmærksom på, at der endnu udestår kontingentbetaling fra 24 medlemmer, heraf også nogle repræsenteret ved generalforsamlingen. Der udsendes rykkere i uge 11.
Dirigenten Niels Kjølhede kunne hermed afslutte generalforsamlingen og gav ordet til formanden, der overrakte en vingave til dirigenten med tak for god ledelse af generalforsamlingen.
Til slut takkede Jørgen Bak deltagerne for fremmødet. Generalforsamlingen sluttede ca. kl. 21.45.
Som dirigent Niels Kjølhede, marts 2019
Referat af ekstraordinær generalforsamling i Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup onsdag, den 2. oktober 2019 i forbindelse med halvårsmødet i Beder Sognegård
Dagsorden:
Velkomst:
Formanden for Fællesrådets Forretningsudvalg Jørgen F. Bak bød velkommen til den ekstraordinære generalforsamling, der er blevet aktuel, da det ikke lykkedes ved den ordinære generalforsamling i marts at få besat en ledig plads i forretningsudvalget.
Deltagere:
I alt 48 personer (incl. 7 medlemmer af Forretningsudvalget).
Ad 1:
Medlem af forretningsudvalget Hans Hansen blev efter forslag fra formanden valgt til dirigent. Han takkede for valget og henviste den viste dagsorden, der i øvrigt også er vist i Fællesbladet nr. 5/2019.
Ad 2:
Børge Terkelsen blev valgt som referent.
Ad 3:
Dirigenten meddelte, at forretningsudvalget havde en kandidat, Hans Oluf Schou fra Andelsboligforeningen Nyløkkevej. Dirigenten efterlyste for god ordens skyld yderligere kandidatemner. Henny Møller repræsenterende Det Lokale Erhvervsnetværk meldte sig som kandidat. Dirigenten konstaterede, at der nu var to kandidater til én ledig post i forretningsudvalget. På forespørgsel oplyste formanden, at der ifølge vedtægterne er 8 medlemmer af forretningsudvalget. Bernhard Nørgaard fra forretningsudvalget foreslog, at generalforsamlingen valgte begge, og således så bort fra vedtægternes anvisning om antal medlemmer. Generalforsamlingen tilsluttede sig dette forslag med akklamation, og begge kandidater blev valgt med akklamation.
Herefter blev forretningsudvalget kort præsenteret.
Ad 4:
Der blev fra forsamlingen genfremsat et tidligere forslag om en opslagstavle på Torvet i Beder. Forretningsudvalget har tidligere været inde i sagen og haft kontakt med Beder Butikscenters Handelsforening, der absolut ikke ønsker en sådan opslagstavle stillet op på torvet.
Der blev også genfremsat et tidligere forslag om, at lyssignalet ved Beder Torv erstattes af en rundkørsel. Fra en anden deltager blev anført, at man ikke ønsker en rundkørsel, der ved ”skæv” fordeling af trafikken på vejene kan komme til at udgøre en flaskehals i trafikken.
Dirigenten Hans Hansen kunne hermed afslutte generalforsamlingen og gav ordet til formanden, der afsluttede generalforsamling og fortsatte halvårsmødet.
Som dirigent
Hans Hansen, den 24. oktober 2019
Nyeste kommentarer