Akruelle projekter

Plantning af træer langs vejene

Fællesrådet i Beder, Malling og Ajstrup havde i 2011 25 års jubilæum. I den anledning valgte forretningsudvalget, at jubilæet bl.a. skulle markeres ved, at der langs udvalgte veje i området blev plantet vejtræer. I 2011 var det også 40 år siden, at der sidst blev plantet vejtræer i større omfang i vort område. Projektet er gennemført i en særdeles positiv dialog med Århus Kommunes afdeling for Natur og Miljø.

Hvor og hvad kan der plantes?

Foreløbig er der plantet en forlængelse af rækken med poppeltræer langs Oddervej over for Damgårds Allé, så den nu går helt fra jernbanens krydsning af Oddervej til Vilhelmsborgvej. P.t. arbejdes der på at plante egetræer på nordsiden af Ajstrupvej i Malling mellem byskiltet og de eksisterende egetræer. 

Udfordringer!

At gå i gang med at plante træer langs vejene er ikke uden udfordringer. Vejdirektoratet har i en håndbog f.eks. anbefalet, at vejtræer i det åbne land bør placeres mindst 6 meter fra vejkanten såfremt der må køres med en fart på 80 km/t. Da det mange steder vil indebære, at træerne placeres langt inde på privat grund, er det næppe realisabelt. Hvis der plantes på privat område kan kommunen ikke bidrage økonomisk, og her vil der endvidere kræves en tinglyst vedligeholdelsespligt, hvis de skal medvirke i projektet. Derfor valgte vi først og fremmest at arbejde med plantning på offentlig jord. En praktisk udfordring er ligeledes de mange ledninger til el, vand, telefon og fibernet, som er gravet ned langs vejene. Endvidere har vi i arbejdet lagt meget vægt på, at der kun må plantes træer, hvor det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Økonomien

Århus Kommune tilbød at plante og betale træerne langs omfartsvejen. Det er vi meget taknemmelige for og ser det som en flot gestus fra kommunen i anledning af vort jubilæum. Endvidere har Fællesrådet selv midler i en jubilæumsfond, som delvis vil blive brugt til dette formål.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.08 | 11:36

Så er den nye cykelsti mellem Beder og Fløjstrup taget i brug. Vi indvier cykelstien officielt onsdag den 16. august klokken 7:30, hvor medlemmer af Teknisk Udvalg kommer og deler trafikveste ud. Mødestedet bliver krydset ved Kirkebakken/Ballevej.

...
15.06 | 07:30

Danske seniorer. Tur til rugen

...
20.04 | 07:11

Det er desværre nu endeligt besluttet, at linje 302 ikke mere kører ad Kirkebakken i Beder. Fra medio august ophører denne del af 302 ruten.

...
28.11 | 12:54

Hej skoven er privat ejet så det er skovejeren der bestemmer, men så vidt vides er det fredsskov så den skal genplantes.

...
Du kan lide denne side